Energiezuinig koken op een gaskookplaat
Koken op gas is de meest gebruikte manier van koken. Het is ook een van de goedkopere kookplaten. Bij koken op een gaskookplaat is er sprake van een open vuur. Een voordeel hiervan is dat u gemakkelijk de gewenste temperatuur kan reguleren. Daarnaast zijn alle soorten pannen geschikt voor het gebruik op gas en is koken op een gaskookplaat energiezuinig.
Een veilige manier van koken op een inductiekookplaat
Een inductiekookplaat bestaat uit magnetische spoelen. Wanneer u een pan, die geschikt is voor inductie, op een magnetische spoel (kookzone) zet, ontstaat er warmte. Op deze manier wordt alleen de bodem van de pan verwarmd en blijft de kookplaat relatief koel. Bovendien wordt de kookplaat niet heet als er geen pan op staat. Dit bevordert de veiligheid van koken met inductie. Bovendien is de plaat gemakkelijk schoon te maken, omdat het een egaal oppervlak heeft.
Koken tussen de rode lijntjes op een keramische kookplaat
Het verschil tussen een inductieplaat en een een keramische kookplaat is dat bij een keramische plaat een glasplaat verwarmd wordt. Bij keramische kookplaten wordt er gebruik gemaakt van halogeenstralers, elektrische verwarmings- of infraroodelementen. De zogenoemde ‘kookzones’ worden aangegeven met witte lijnen. Als deze verwarmd worden, worden ze rood. Net als de inductiekookplaat is een keramische plaat door zijn vlakke oppervlak makkelijk schoon te maken. Ook heeft u speciale pannen nodig om te koken op een keramische kookplaat.
Zuivere lucht met een PlasmaMade E-filter
Een Plasmamade E-filter gaat een paar stappen verder dan een traditioneel afzuigsysteem. Niet alleen de kookluchtjes, maar ook fijnstof, bacteriën, aerosolen en huisdierallergenen verdwijnen. Met zuivere lucht tot resultaat! Bovendien gaat het filter gemiddeld 12 jaar mee in tegenstelling tot 1 jaar bij reguliere koolstoffilters. Scheelt veel afval en het filter is bijna 100% recyclebaar.