De verschillende keukenzones
De beste manier om uw keuken praktisch en ergonomisch te maken, is om uw keuken in vijf verschillende zones in te delen. Dit kunt u zowel in een kleine als in een grote keuken toepassen. Met de verschillende zones heeft u alles snel bij de hand en creëert u een optimaal werkverloop. Hieronder staan de vijf keukenzones. Welke is uw favoriet?
1. Voorraad
Hier valt bijvoorbeeld uw koelkast onder, maar ook uw voorraad etenswaren.
2. Opbergen
De zone ‘opbergen’ is meestal de grootste zone in de keuken, omdat hier al het serviesgoed en de pannen worden opgeborgen. Het is handig wanneer u in deze zone ook uw vaatwasser zet, zodat u gemakkelijk uw spullen uit ruimt en opbergt.
3. Spoelen en afval
In deze zone bevinden zich de spoelbak, de afvalbak en eventueel de vaatwasser. Maak gebruik van de ruimte onder de spoelbak en plaats bijvoorbeeld uw afvalbak in het kastje eronder.
4. Voorbereiden
Dit is het werkblad waar u alle voorbereidingen, zoals het hak- en snijwerk, treft voor de maaltijd. Hier vindt u ook uw werkbestek en keukenapparaten zoals de blender en mixer.
5. Koken en bakken
Dit is eigenlijk de zone waar het uiteindelijk om gaat in de keuken. De zone waarin u kookt en bakt. In deze zone staat natuurlijk het fornuis, maar ook de oven of magnetron zijn hier te vinden.
Kom naar de winkel
Wilt u weten hoe u uw nieuwe keuken zo kunt indelen dat u alles bij de hand hebt bij het koken? Kom dan naar één van onze winkels! Hier vindt u niet alleen voorbeeldkeukens die in verschillende zones zijn ingedeeld, maar ontmoet u ook de deskundige adviseurs van Tulp keukens die u kunnen adviseren wat de meest praktische manier is om uw keuken in te delen.